Napközben: Illegális állatkereskedések

A június 19-i adás tartalmából.
 

Dolgozó diákok
Ha nyár, akkor nyári munka: sok diák szeretné kiegészíteni a zsebpénzét, mások muszájból dolgoznak; mert például tandíjra gyűjtenek. Igen ám, de mire kell figyelniük adózás szempontjából; hogyan érdemes munkát keresniük, melyek az elkerülhető csapdák – és mit várnak a munkáltatók egy diákmunkástól?

Energiatakarékosság: módszerek, eszközök, szemléletformálás
Június 18-án 11 órakor kiderül, hogy kik azok az egyetemisták, akik idén MEKH Energiakövetként egészen új színt visznek az oktatásba és tudásukkal, elhivatottságukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövekvő generáció nagyobb figyelmet fordítson az energiatakarékosságra.

Szünidő, szabadság – balesetek
Persze, viszlát, bilincses iskolák, de azért óvatosan a nagy lendülettel. Az iskolából kiszabaduló gyerekekre leselkedő közúti veszélyekről beszélgetünk. Hogyan óvjuk meg a gyerekeket, és hogyan készüljenek az autósok a szünidő kezdetén? Mire kell leginkább vigyázni, mit mondjon a szülő, és mit mond a közlekedésbiztonsági szakember?

Illegális állatkereskedések
Rendszeres, vélhetően illegális kutyakereskedésről gyakran érkeznek bejelentések a hatóságokhoz
Olasz- és Spanyolországba irányulnak leggyakrabban a magyarországi szállítmányok, sokszor kifogásolható körülmények között és a szállíthatóság feltételeként meghatározott 8 hetes kor alatt, chip és dokumentumok nélkül. Mit tehetnek a szakemberek és a rendőrség?

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, június 19, kedd, 9:00

Szerkesztő: Süveges Gergő és Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább