Család-barát

Ropogós hekk törzs pórés burgonyasalátával

Hozzávalók 4 főre:
-4db tisztított hekk törzs
-0.2kg finomliszt
-1ek. csemege fűszerpaprika
-2ek. só
-1.5kg tisztított burgonya
-1 szál póréhagyma
-0.1lit. almaecet/ ételecet
-0.1kg porcukor
-frissen őrölt tarkabors
-3ek. jó minőségű/házi majonéz

Elkészítés:
A tisztított hekket 2-3 centiméterenként beirdaljuk, lesózzuk, majd fólia alatt hűtőben pihentetjük. Következő lépésben a burgonyát 1×1 centiméteres kockákra vágjuk, forrásban lévő sós vízben félig puhára főzzük. Közben a póréhagymát vékonyra szeljük, egy tálban sózzuk, borsozzuk, 10 percet pihenni hagyjuk, majd az almaecettel, porcukorral, csipet sóval, és vízzel kikeverjük, majd a burgonyát beletesszük, fél órát hűtőben pácoljuk. A lisztet a paprikával, és egy csipet sóval elkeverjük, majd a már sózott hekket beleforgatjuk, 180’C-os olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt a burgonyát leszűrjük, majd a majonézzel elkeverjük, a tányér aljára halmozzuk, a ropogósra sült hekket a tetejére helyezzük.

További olvasnivalók