180 perc: A fesztiválok áfája is csökkent

A június 20-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – Donald Trump kijelentette, hogy Amerikából nem lesz menekülttábor, nem nyit befogadóközpontokat, és nem fog úgy járni, mint Németország, ahol a nép a vezetői ellen fordult.

Brenzovics László
, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke – Ukrajnának mindent meg kell tennie a Velencei Bizottság a középiskolai képzést érintő ukrán oktatás törvényre vonatkozó ajánlásainak végrehajtása érdekében – jelentette ki az Európa Tanács főtitkára hétfőn Strasbourgban.

Rétvári Bence államtitkár – a növekvő fesztiváltámogatások mellett a fesztiválok áfája is csökkent.

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó – illegális bevándorlás

Gál Márk – Az uniós tagországok agrárminisztereinek többsége elutasítja az uniós mezőgazdasági támogatási keret csökkentését.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő – Németország szorosan együtt akar dolgozni Olaszországgal a migráció problémájának megoldásában, így akár annak a lehetőségnek a megteremtésében is, hogy Afrikában végezhessenek el menedékjogi eljárásokat.

Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője – Idén októbertől a jövedelem mértékéhez képest alacsonyabb arányban engedi meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az eladósodást a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél + második alkalommal hirdette meg a fogyasztók pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó egyetemi ötletpályázatát, hogyan vesz részt az MNV a pénzügyi tudatosság formálásában?

Koji László, az Építőipari Vállalkozók Szakszövetségének elnöke – Csaknem 15 százalékkal nőtt áprilisban az építőipari termelés, a szektorban dolgozó vállalatok forgalma jelentősen nőtt 2016-hoz képest, de az árbevétel arányos nyereségrátájuk is kiemelkedően magas volt, azaz a befolyó pénzből egyre több maradt a cégek tulajdonosainál.

A teljes adást IDE KATTINTVA  hallgathatják vissza!

180 perc – Kossuth – június 20., szerda, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább