Napközben: Restart Fesztivál

A július 11-i adás tartalmából.
 

Komplex szezonális élelmiszer ellenőrzés sorozat indult július 1-vel, ennek során a többi között vizsgálják a fesztiválok, vásárok utcai vendéglátósait, a gyermektáborok étkeztetését és a halárusokat is. Mire kell oda figyelni a melegben az ételkészítésnél és tárolásnál és hogyan lehet megelőzni a nyári ételmérgezéseket, ételfertőzéseket? Erről beszélünk 9 óra után.

Fél 10-től azzal foglalkozunk, hogy a kormány 2020-ig ötmilliárd forintot fordít komplex ifjúsági programokra az Új Nemzedék újratöltve program keretében. A fiatalok kevesebb, mint 10%-a tartozik informális vagy formális közösséghez. Mit adhat a fiataloknak egy ilyen csapat és milyen egy jól működő közösség?

Dombra futás és éjszakai gyalogtúra – Zalaegerszegen ezekben a napokban rendezik meg a Restart Fesztivált, amely nemcsak a mozgás szerelmeseit várja, de azokat is, akik most kezdenének el valamit mozogni. Hogyan lehet megszerettetni a mozgást a fiatalokkal és az idősebbekkel? Milyen sportot vagy éppen mozgásformát válasszunk és mire figyeljünk ha hosszabb kihagyás után újra kezdjük a mozgást? Erről beszélünk 10 óra után.

Fél 11 után azzal foglalkozunk, hogy július 1-től megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját. De kik, mikor és milyen feltételekkel igényelhetik vissza a pénzt?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, július 11., szerda, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Gergácz Anikó és Bicskei Beáta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább