Egyéb

A Hely: Balmazújvárosi díjhalmozó fagyis

A július 20-i adás tartalmából.
 

A balmazújvárosi Centrum fagyizó egyik falát beborítják az érmek, oklevelek, serlegek, köztük ott a tavalyi díj, a csúcs, amely szerint 2017-ben az év fagylaltja a mascarponés túrókrém sós karamellel, amit még egy kis pirított mogyoróval is megbolondítottak. Pénteken mégsem ott kezdünk, ahol a fagyit eszik, hanem ahol csinálják. A mester, Eszenyi Ferenc és munkatársa, Kiss Edina, a gyártóüzemben fogad, a gépek között. Az asztalon házi készítésű finomságok: karamella, csokoládészósz, ötödére sűrített szilvalekvár – azt várják, hogy valamelyik fagylaltba kerüljenek. Mi most kukoricaprósza-fagylaltot fogunk készíteni szatmári szilva variegatóval, és kiderítjük, mitől olyan ellenállhatatlan az hideg nyalat. Jövő héten pedig irány a fagyizó!

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

A Hely – Kossuth – július 20., péntek, 11:07

Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Farkas Erika

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább