Napközben: Minden harmadik embert érinti a szárazszem-betegség

A július 23-i adás tartalmából.
 

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja vissza!

Egyértelmű sikerrel zárta az idei év első öt hónapját a turizmus, folyamatosan érezhető az erősödés, különösen belföldön. A Balatonnál a sokszor változékony időjárás ellenére is kétszámjegyü idén a növekedés, a tó és környéke egyre inkább négy évszakos úti céllá válik.

Több mint 8 millió embert semmilyen baleset biztosítás nem véd Magyarországon. Míg egyes nyugat-európai országokban az emberek több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen baleset biztosítással, Magyarországon ez az arány mindössze 10-20 százalék közé tehető.

Minden harmadik embert érinti a szárazszem-betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében. A szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során. Nagyon sok minden okozhatja, például az, hogy nem megfelelő a könny összetétele vagy mennyisége, de lehet gyógyszerek mellékhatása, illetve környezeti tényezők hatása is. Mit tehetünk megelőzésképp, és hogyan kezelhetjük?

A nyári meleg és az oroszországi labdarúgó világbajnokság bizonyára egyaránt jó hatást gyakorolnak a hazai sörgyárak 2018-as teljesítményére, de az elmúlt 3 év adatait vizsgálva sem panaszkodhatnak a magyarországi főzdék – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból. Eközben nő a kisüzemi sörfőzdék száma. Változtak-e a sörfogyasztási szokások?

Napközben – Kossuth, július 23., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Bakos Csaba és Zsoldos László
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább