Napközben: Mi mindenre jó a lovasterápia?

A július 25-i adás tartalmából.
 

Lovaglás. Van, ahol a jövőt, van, ahol a gyógyulást látják benne. Míg Harsányban lovascentrumot hoztak létre, hogy közösséget teremtsenek, mások lovagolni viszik a gyermekeiket, hogy egészségesebben fejlődjenek – vagy épp sérültként gyógyuljanak. Mi mindenre jó a lovasterápia, és melyik oktatókban bízhatunk?

A nyár felén túl járunk, a gyerekek még örülnek a szünetnek, de más olykor fél szemmel az iskolára kacsintgatnak. Tíz hét iskolanélküliség vajon milyen változást hoz a diákokban? Lustulás vagy pihenés? Töltődés vagy felejtés? Érdemes-e a nyárélet útjának felén némi tanulnivalóval frissíteni az emlékeket? Kell-e tananyag a nyárra?

Júliustól tilos a fogorvosoknak az amalgám használata fogtöméshez. Az új uniós jogszabály a higanyra hivatkozik, amely mérgező hatású, így nem kerülhet a páciensek fogaiba. Az amalgámot 2030-ra el kell tüntetni az európai fogászatokról, bár használata az utóbbi 10 évben így is jelentősen csökkent már. mit fognak ebből érezni a páciensek, és milyen kötelezettségekkel jár a fogorvosok számára?

Indul a Kék Szalag, ez lesz az 50. verseny. Vajon a vitorlázás kizárólag  a gazdagok passziója-e, vagy mások is belevághatnak? Miért jó egy kis dobozban a vízen ringatózni, és mit tanulnak meg a gyerekek, amikor vitorlás tanfolyamra járnak?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, július 25., szerda, 9:00

Szerkesztő: Süveges Gergő, Telek Flóra
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább