Napközben: Illegális állatkereskedelem

Az augusztus 9-i adás tartalmából
 

1.Étrend kiegészítők, vitaminok és idény zöldségek, gyümölcsök. Melyiket válasszuk? Sokan esküsznek az előbbiekre, mások csak a természetes táplálékokban bíznak és olyanok is vannak, akik együtt, vagy felváltva fogyasztják ezeket. Mennyire megbízhatók a tabletták és porok, ki vizsgálja, milyen szempontok alapján? Mennyi vitamin, nyomelem és ásványi anyag található a zöldségekben és gyümölcsökben, hiszen már ezt is megkérdőjelezték számosan.

2.Lakásbiztosítások. Mekkora összegre biztosítsunk egy olyan ingatlant, amelyet jelzálog terhel? A piaci érték, a vételár, vagy az újjáépítési költség összege legyen az irányadó? Mit szól a hitelező pénzintézet, milyen előírásoknak kell megfelelni az adósnak? Terhelheti-e felelősség a társasházat, ha a benne levő lakások valamelyikét kár esemény éri, vagy a tulajdonos távollétében, szabadsága idején betörnek oda és kirabolják?

3.Biztonságos vírusirtó programok. A nap mint nap megújuló vírusarzenál ellenére hogyan ismerhetjük fel a valóban jó hatásfokú vírusirtó programokat, mire mennyit telepítsünk, mire figyeljünk a használatkor? E programokon kívül milyen otthoni módszerek állnak rendelkezésre a digitális eszközök biztonságos használatához? Miben különbözik egy asztali gép, egy laptop, egy táblagép, vagy egy okos telefon védelmi rendszere?

Hallgassa meg!

4.Illegális állatkereskedelem. Világméretű növekedés tapasztalható a védett fajok fekete kereskedelmében, az orrszarvútól a gyurgyalagig, de az embertelen körülmények között zajló kisállattenyésztés is üzletszerű léptékben terjed. Itthon is ezrével szaporítják a kutyákat és egyéb kisállatokat sufnikban, pincékben, volt sertéshizlalda épületeiben, amelyeket nagy pénzért, hiányos dokumentációval, gyakran ellátatlanul, adó megfizetése nélkül értékesítenek más európai országokban Mit tehetnek a különböző hatóságok?

Hallgassa meg!

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth  augusztus 9., csütörtök, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább