Napközben: Hűsítő ételek, italok a kánikulában

Az augusztus 10-i adás tartalmából.
 

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja meg!

LED-el spóroljunk?
A nyári szabadságok ideje sokaknak a lakásfelújítást, korszerűsítést jelenti. Az elmúlt években jelentősen elterjedtek a LED-es fényforrások melyek legfőbb előnye az energiatakarékosság. A LED-s világítótestek élettartama sokkal hosszabb, mint a hagyományos izzóké, míg a hagyományos izzók átlag 1000 üzemórát képesek teljesíteni, egy LED-es világítótestek élettartama elérheti a 50.000 üzemórát is. Hosszú élettartamuk alkalmassá teszi őket a nehezen hozzáférhető helyeken történő alkalmazásra is, ráadásul élettartamukra a gyakori ki-be kapcsolás sincsen negatív hatással.Ha lecseréljük otthonunk világítását LED-es fényforrásokra valóban százezreket spórolhatunk meg az évek alatt?
riporter: Domokos István vendég: Kis-Balázs Attila, Digital Home energiatakarékossági szakértő, Nagy János, Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke

Hallgassa meg!

Hűsítő ételek, italok a kánikulában
Szinte elviselhetetlen a kánikula, igyekszünk éppen ezért mindent megtenni azért, hogy egy kicsit lehűthessük magunkat. Nem csoda, ha több fogy hűtött üdítőből és sörből, jeges limonádéból, fagylaltból! De tényleg képesek ezek az ételek és italok lehűteni a testünket? Az tagadhatatlan, hogy a nagy melegben különösen jól esik egy fagyi vagy jégkrém, vagy a jól behűtött ásványvíz, üdítő. Meglepő módon azonban hosszú távon ezek nem segítenek „lehűteni” a testünket. Hogyan tápláljuk szervezetünket a kánikulában? Mit együnk vagy mit igyunk hogy elkerüljük a szédülést, az ájulást? Hogyan tápláljuk a csecsemőket és a kisgyerekeket? A napokban a NÉBIH tesztelte a jégkérmeket is- milyen eredménnyel? Ennek is utána járunk….
riporter: B.Tóth Erika
vendég: dr. Miháldy Kinga dietetikus
Kincsverőné Pötörke Katalin, védőnő
-NÉBIH-szervezés alatt

„Magyarország apróban”- LNA hirdetések világa

Hallgassa meg!

Bozsik gazda tanácsai – paradicsom

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth  augusztus 10., péntek, 9:00

Szerkesztő: Czifra Szilvia
Műsorvezető.: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább