Napközben: Arzénnal szennyezett rizst, illetve puffasztott rizst talált nemrégiben

Az augusztus 13-i adás tartalmából
 

1. Az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott a hölgyek társadalmi szerepe. Átalakult világunkban hogyan lehet sikeres a szebbik nem képviselője anyaként, munkavállalóként, vezetőként? Melyek a mai társadalmi elvárások, és mit várnak el a hölgyek a társadalomtól?
2. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével év végéig több tízezren részesülhetnek kifejezetten fiatalokra szabott digitális képzésben. Ennek keretében a résztvevők megismerkedhetnek a biztonságosabb internetezés alapszabályaival, majd elsajátíthatják a programozás alapjait is. Az internet biztonságának megteremtése nem csak a fiatalok számára fontos, nagy kihívást jelent a többi korosztálynak is.
3. Arzénnal szennyezett rizst, illetve puffasztott rizst talált nemrégiben a Tudatos Vásárlók Egyesülete Magyarországon, ugyanakkor megjegyezték, hogy a szennyezőanyag egyik termékben sem lépte túl az európai uniós határértéket. Egyre nagyobb szerepet játszhat táplálkozásunkban a rizs, hiszen sokféleképpen elkészíthető, finom, a búzához hasonlóan feldolgozható, és a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják az abból készült ételeket. Milyen terméket válasszunk, hogyan készítsük el az étkeket, mire figyeljünk a rizs felhasználása közben?
4. Két tapasztalt magyar anyanyelvű angoltanár izgalmas megoldást talált a tanulók legjellemzőbb problémájára, és kifejlesztették az első regény alapú online nyelvtanfolyamot. Egy olyan módszert szerettek volna létrehozni, ami érezhető módon segíti a tanulókat céljaik elérésében, miközben izgalmas megoldásokkal tartja szinten érdeklődésüket. Milyen újítások jelennek meg és válnak be a nyelvtanítás területén?

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth  augusztus 13., hétfő, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Guzsaly Ilona

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább