ALPOK-DUNA-ADRIA : Kedves Baranya

A szeptember 6-i adás tartalmából.
 

Baranya kisebbik, horvátországi része a Kopácsi-rét Természetvédelmi Parktól a szőlőtermő Báni-hegységig, a Dráva és a Duna folyók között, Szerbia és Magyarország határán fekszik, az ország számára mégis különösen jelentős.
Horvátország egyik leggazdagabb régiójáról van szó, amit a történelem során különböző hódítók vettek célba és az 1990-es években a horvát Honvédő Háború idején pedig a legtovább volt megszállás alatt.
Ugyan a területet békés úton csatolták vissza Horvátországhoz, úgy tűnik az újjáépítés lendülete még nem ért ide. Baranya lakosságának nagy részét elvesztette, mert a tisztességes megélhetéshez és a gondtalan élethez kevés a munkalehetőség. Néhány éve azonban más területekről is kezdtek ide költözni emberek, akik különböző lehetőségeket látnak a térségben. Az itt maradt őslakosokkal karöltve a hagyományokat új ötletekkel ötvözik. Megtalálták azt, ami Baranyát emberemlékezet óta vonzóvá teszi és hivalkodás nélkül ma is nyújtja: a föld és a víz varázslatos kombinációját, ami az élet legszebb formáit teremti itt meg.

Alpok-Duna-Adria Duna TV – szeptember 6. csütörtök 7.10
Ismétlés: Duna World – szeptember 6. csütörtök 13.45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább