Család-barát

Autentikus harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:
-1 kg szürkeharcsa
-8 dl hal alaplé
-20 g étkezési keményítő
-1 dl tejszín
-10 dkg vöröshagyma
-1 dl olaj
-80 g tv paprika
-80 g paradicsom
-só
-feketebors őrölt
-2 g őrölt pirospaprika
-hegyes, erős paprika: ízlés szerint

Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát és tv paprikát az olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot majd egy kis hal alaplével felengedjük és puhára párolunk. Közben a halfilét kockára daraboljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és felhasználásig hűtőbe rakjuk. Amennyiben a pörköltalap elkészült hozzáadjuk a halkockákat és szintén készre pároljuk. Ízesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt, és összeforraljuk.

Házi tépett túrós csusza, tepertővel

-16 dkg csuszatészta
-kevés olaj
-só
-32 dkg túró
-24 dkg tejföl

A tésztát bő forró lobogó vízben megfőzzük, szűrjük és hozzákeverjük a túrót, tejfölt és sózzuk. Tetejére kisütött tepertőt szórunk.

További olvasnivalók