Család-barát

Badacsonyi borkrémleves

Alapanyagok 4 fő részére:
-0,5 l Badacsonyi Olaszrizling
-4 db tojássárgája
-0,2 l tejszín
-só ízlés szerint
-méz ízlés szerint
-őrölt szerecsendió ízlés szerint
-fehérbors ízlés szerint
-fahéj ízlés szerint
-őrölt szegfűszeg ízlés szerint
-0,2 kg szőlő
-0,2 l must

Elkészítés:
A bort alacsony hőfokon visszaforraljuk fehérre, így elveszíti az alkohol tartalmát. A tojások sárgáját a tejszínnel, fűszerekkel, musttal vízgőzön kevergetve besütjük, mint a hollandi mártást. A tűzről levéve beleöntjük a visszaforralt bort, majd tálaljuk. Szőlőszemeket megpucoljuk, a magokat eltávolítjuk, és a levesbe helyezzük.

További olvasnivalók