Család-barát

Bőrén sült süllőfilé Vincellér, édes burgonya variáció

Alapanyagok négy fő részére:
– 4 db süllőfilé
– 0,2 kg gomba
– 0,2 kg szőlő
– 0,1 kg mazsola
– 0,3 l tejszín
– 0,2 kg vaj
– 0,01 kg szőlőmag liszt
– 0,2 l fehérbor
– ½ csomag snidling
– só ízlés szerint
– bors ízlés szerint
– méz ízlés szerint

– 1,2 kg édes burgonya
– 0,1 l olívaolaj
– 1 csomag koriander
– 0,01 kg chili
– 0,01 kg citrom
– 0,01 kg lime

Elkészítés:
A süllő filéket fűszerezzük, citrommal és lime-mal pácoljuk, hűtőbe tesszük. A szőlőszemeket megpucoljuk, a gombát megmossuk és cikkekre vágjuk. A mazsolát fehérborba áztatjuk. A snidlinget finomra vágjuk, majd a gombával együtt vajban pirítjuk. Beletesszük a fehérbor nélküli mazsolát és a tejszínt, majd a felére visszaforraljuk. A burgonyát megfőzzük, vajjal és tejszínnel pürésítjük. A süllőt szőlőmag lisztbe forgatjuk, olívaolaj és vaj keverékében kisütjük, majd tálaljuk.

További olvasnivalók