Partitúra – ma este 20:35-től a Dunán!

Partitúra – kulturális felfedező sorozat indul Magyarországon Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész idegenvezetésével. Az új magyar zenés ismeretterjesztő sorozatot minden szerdán 20.35-től láthatják a nézők a Dunán.
 

„Partitúra – kulturális felfedezőút Magyarországon, nyitott szívvel, együtt.” Ez a mottója a Virtuózok zsűrijéből is jól ismert páros, Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész új műsorának. A Partitúra alkotói Novák Péter rendezésében közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak. Olyan országos túrára csábítják a nézőket, ahol a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését követhetik nyomon.

„A műsorban a zene különböző műfajait járjuk körbe. Nemcsak klasszikus zene lesz a műsorban, hanem könnyűzene, népzene, világzene, és az ezekhez tartozó műfaji sajátosságok is megjelennek majd. Miklósa Erika és Batta András kulturális érdeklődése rendkívül széleskörű, ezért társművészetek is tiszteletüket teszik a képernyőn: képzőművészeti, irodalmi, táncos momentumok is láthatók lesznek. Rendkívül izgalmas és energikus utazásra hívjuk a nézőket: mint egy élő műsorban, nálunk is egymást követik a vendégek, különböző helyszíneken. A beszélgetések mellett a produkcióknak is fajsúlyos szerepe lesz. Sokszor láthatjuk a műsorvezetőket interakció közben: egyszer saját szakterületükön, komolyzenében jeleskednek, máskor pedig új műfajokat, stílusokat próbálnak ki és közvetítenek arról, hogy milyenek a kultúrafogyasztási szokásaink” – mondta el korábban Novák Péter, a Partitúra rendezője.

Partitúra – összhangzat van! Minden szerdán 20.35-től a Dunán!

 

Olvasson tovább