Bartók Rádió Október 3., szerda

 

00:00 Notturno

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Szórakoztató éjszakai zenei műsor
Az EBU szárnyai alatt készülő műsort több európai ország egyszerre sugározza. A tagországok által ajánlott zenékből szerkeszti a műsort a BBC. Napi 6 órában ismert és ismeretlen, különleges és népszerű zenéket hallhatnak aludni nem tudó vagy nem akaró hallgatóink.
Adás: minden nap 0:00-6:00 Bartók Rádió

06:00 HÍREK RÁDIÓ – Dankó hírek

Hírműsor

06:05 Muzsikáló reggel

Korhatár nélküli műsorszám
Minden hétköznap reggel 6 órától délelőtt 9.30-ig várja a hallgatókat élő, interaktív magazinműsorunk, a Muzsikáló reggel a Bartók Rádió legjobb, legszebb felvételeivel.
A klasszikus zene (szimfonikus és kamaraművek), az opera- és kórusirodalom gyöngyszemei mellett filmzenéket is sugárzunk szerkesztőink, Lőrincz Judit, Miklósi András, Ottmár Dávid és Veisz Gábor válogatásában. Kedvelt műsorvezetőink – Bősze Ádám, Becze Szilvia, Bolla Milán, Fellegi Lénárd, Némethy Attila és Radványi Dorottya – kulturális hírekkel, fontos információkkal, zenei játékokkal, rövid interjúkkal is szolgálnak, és a humor sem áll távol tőlük. A játékok során a szerencsések belépőjegyeket, CD-ket nyerhetnek. Megszólalnak a magyar és a nemzetközi zenei élet kiválóságai – zenében és riportokban is. Felhívjuk figyelmüket a magyarországi hangversenyélet aktualitásaira, és örömmel vesszük hallgatóink véleményét, visszajelzéseit is akár sms-ben vagy e-mailen. Olykor a hallgatók zenei kéréseinek is igyekszünk eleget tenni. Ha bármilyen kérdésük, kívánságuk van, akkor a muzsikaloreggel@radio.hu e-mail címre írhatnak, és várjuk hallgatóinkat a Bartók Rádió Facebook oldalán is.
Adás: hétfőtől péntekig 6 órától 9.30-ig.

09:30 Cine-java

(2018) Korhatár nélküli műsorszám ismétlés
Sorozatunkban bemutatjuk régi, nagysikerű, és a legújabb mozifilmek aláfestő zenéit, valamint megismerkedhetnek egy-egy filmzeneszerző portréjával.
Adás: szombat 12.05-12.35

10:00 Muzsikáló délelőtt

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Minden hétköznap délelőtt 10 órától 11.50-ig várja a hallgatókat élő, interaktív magazinműsorunk, a Muzsikáló délelőtt (a Muzsikáló reggel folytatásaként) a Bartók Rádió legjobb, legszebb felvételeivel. A klasszikus zene (szimfonikus és kamaraművek), az opera- és kórusirodalom gyöngyszemei mellett filmzenéket is sugárzunk szerkesztőink, Lőrincz Judit, Miklósi András, Ottmár Dávid és Veisz Gábor válogatásában. Kedvelt műsorvezetőink – Bősze Ádám, Becze Szilvia, Bolla Milán, Fellegi Lénárd, Némethy Attila és Radványi Dorottya – kulturális hírekkel, fontos információkkal, zenei játékokkal, rövid interjúkkal is szolgálnak, és a humor sem áll távol tőlük. A játékok során a szerencsések belépőjegyeket, CD-ket nyerhetnek. Megszólalnak a magyar és a nemzetközi zenei élet kiválóságai – zenében is riportokban is. Felhívjuk figyelmüket a magyarországi hangversenyélet aktualitásaira, és örömmel vesszük hallgatóink véleményét, visszajelzéseit is akár sms-ben vagy e-mailen. Olykor a hallgatók zenei kéréseinek is igyekszünk eleget tenni. Ha bármilyen kérdésük, kívánságuk van, akkor a muzsikalodelelott@radio.hu e-mail címre írhatnak, és várjuk hallgatóinkat a Bartók Rádió Facebook oldalán is.
Adás: hétfőtől péntekig 10 órától 11.50-ig.

11:45 Ki mer ma?

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
– játék és opera 10 percben

12:00 HÍREK RÁDIÓ – Bartók Rádió

12:05 Népzene

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Minden hétköznap 12.05-től a népzenéé a főszerep a Bartók Rádióban. A hazai és külföldi népzene mellett a világzenei legújabb trendjet illetve a fiatal magyar előadószűvészek produkcióti is megismerhetik hallgatóink műsorainkban, többek között Sebő Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, népzenekutató és zenetörténész kalauzolásával.
Adás:
Hétfő 12.05-12.35
Népzene – fiatalok hangja
Kedd 12.05-12.35
Népzene – távolról
Szerda 12.05-12.35
Népzene – itthonról
Csütörtök 12.05-12.35
Népzene – újragombolva
Péntek 12.05-12.35
Népzene – Sebő

12:35 Koncert – Archív

(2018) Korhatár nélküli műsorszám ismétlés
Francesco Finotti játszik – Szent Anna plébánia templom 2004.08.05.
A Bartók Rádió egyik alappillére az esti és déli koncertsáv. A műsorban magyarországi klasszikus zenei hangversenyeket, illetve az Eurorádió műsorcsere programjának köszönhetően külföldi koncerteket sugárzunk élőben vagy felvételről a világ legismertebb hangversenytermeiből. Kedden teljes operát hallhatnak az archívumunkból, szombaton teljes operát sugárzunk élőben, vagy a közelmúltban készült felvételről.

13:15 Koncert – EBU

(2018) Korhatár nélküli műsorszám ismétlés
A Hallé Zenekar hangversenye – Manchester 2018.03.15.
A Bartók Rádió egyik alappillére az esti és déli koncertsáv. A műsorban magyarországi klasszikus zenei hangversenyeket, illetve az Eurorádió műsorcsere programjának köszönhetően külföldi koncerteket sugárzunk élőben vagy felvételről a világ legismertebb hangversenytermeiből. Kedden teljes operát hallhatnak az archívumunkból, szombaton teljes operát sugárzunk élőben, vagy a közelmúltban készült felvételről.

15:00 HÍREK RÁDIÓ – Dankó rádió

Hírműsor

15:05 Muzsikáló délután

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Minden hétköznap délután 15 órától 19 óráig várja a hallgatókat élő, interaktív magazinműsorunk, a Muzsikáló délután (a Muzsikáló reggel és délelőtt folytatásaként) a Bartók Rádió legjobb, legszebb felvételeivel. A klasszikus zene (szimfonikus és kamaraművek), az opera- és kórusirodalom gyöngyszemei mellett filmzenéket is sugárzunk szerkesztőink, Lőrincz Judit, Miklósi András, Ottmár Dávid és Veisz Gábor válogatásában. Kedvelt műsorvezetőink – Bősze Ádám, Becze Szilvia, Bolla Milán, Fellegi Lénárd, Némethy Attila, Radványi Dorottya és Kovács Sándor – kulturális hírekkel, fontos információkkal, zenei játékokkal, rövid interjúkkal is szolgálnak, és a humor sem áll távol tőlük. A játékok során a szerencsések belépőjegyeket, CD-ket nyerhetnek. Megszólalnak a magyar és a nemzetközi zenei élet kiválóságai – zenében és riportokban is. Felhívjuk figyelmüket a magyarországi hangversenyélet aktualitásaira, és örömmel vesszük hallgatóink véleményét, visszajelzéseit is akár sms-ben vagy e-mailen. Olykor a hallgatók zenei kéréseinek is igyekszünk eleget tenni. Ha bármilyen kérdésük, kívánságuk van, akkor a muzsikalodelutan@radio.hu e-mail címre írhatnak, és várjuk hallgatóinkat a Bartók Rádió Facebook oldalán is.
Adás: hétfőtől péntekig 15 órától 19-ig.

19:00 Összhang

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Állandó pezsgés, izgalmas események és kiadványok, színes programok – mind-mind a magyar zenei élet világából. Az Összhangban Katona Márta hétről hétre kalauzolja a hallgatókat a programok színes forgatagában. Fesztiválokról, versenyekről, újonnan megjelent zenei könyvekről, bemutatókról kapunk áttekintést. Hallgassa az Összhangot minden szerdán, hogy ne maradjon le semmiről!
Adás: szerda 19.00-19.30
ismétlés: csütörtök 09.30-10.00

19:30 HÍREK RÁDIÓ – Bartók Rádió

19:35 Koncert – Archív

2018) Korhatár nélküli műsorszám
Ránki Dezső zongoraestje – MÜPA 2013.02.26.
Ránki Dezső zongoraestje
1. Robert Schumann: Erdei képek – kilenc zongoradarab Op.82., 2. Ludwig van Beethoven: E-dúr szonáta Op. 109., 3. Robert Schumann: Davidsbündler táncok – 18 karakterdarab Op. 6.
(Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 2013. február 26.)

20:45 Koncert – Külső felvételek

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye – Festetics Palota Tükörterem 2018.06.15.
A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
Közreműködik: Sólyomi Pál – klarinét és Kovács Zoltán – fagott
1. Johann Sebastian Bach: III. (D-dúr) szvit BVW. 1068., 2. Carl Stamitz: B-dúr concerto klarinétra és fagottra (km.: Sólyomi, Kovács), 3. Joseph Haydn: Esz-dúr szimfónia No. 91.
(Festetics Palota Tükörterem, június 15.)

22:00 Ars Nova

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
A XX-XXI. század zenéje. Bánkövi Gyula válogatásában bepillantást
nyerhetünk a legfontosabb ma élő zeneszerzők műhelyébe,
meghallgathatjuk kiváló magyar komponisták alkotásait, a nagyon is pezsgő kortárs zenei élet mindennapjaival ismerkedhetünk. A legújabb művek mellett
az elmúlt száz év fontos kompozíciói is műsorra kerülnek, olyan alkotások, amik iskolákat, irányzatokat teremtettek, a XX-XXI. századi zene nyelvének
alapvetéseit fektették le.
Adás: minden nap 22:00-22:59

23:00 Jazz

(2018) Korhatár nélküli műsorszám
Hétfő: Jazzkoncertek
Kedd: Éjszakai jazzklub
Szerda: Jazzmozaik
Csütörtök: Jazz a Márványteremben
Péntek: Jazzlegendák
Szombat: All That Jazz
Vasárnap: EBU Jazz

23:50 HÍREK RÁDIÓ – Bartók Rádió

23:55 Szózat

Olvasson tovább