Srpski ekran: Új szerb általános iskola Szegeden

Az október 23-i adás tartalmából.
 

– Pro Cultura Minoritatum Hungariae díj átadása az Uránia Filmszínházban
(Október 13-án Budapesten ünnepélyes keretek közt adták át a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat a magyarországi nemzetiségek kulturális tevékenységéért. Többek között a magas rangú elismerésben részesült Zorica Jurković Ember, a Magyarországi Szerb Színház színésznője és a budapesti Nikola Tesla Szerb Iskola drámapedagógusa.)
– Új szerb általános iskola Szegeden
(Szeptember 1-től a magyarországi szerbek egy további szerb nyelvű oktatási-nevelési intézménnyel gazdagodtak. A budapesti Nikola Tesla Szerb Iskola kirendeltsége formájában Szegeden megkezdte a munkát a szerb általános iskola, melynek hat szorgalmas elsős diákja van.)
– Az Ifjú Bosznia és a szarajevói merénylet – kiállítás Baján
(Az Ifjú Bosznia és a szarajevói merénylet a témája a Republika Srpska Levéltára által rendezett dokumentumkiállításnak, amely október 4-én nyílt Baján. A Szent Vid napján, 1914. június 28-án elkövetett szarajevói merénylet, melynek során az Ifjú Bosznia tagja, Gavrilo Princip meggyilkolta az osztrák trónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét, az I. világháború kitöréséhez szolgáltatott okot. A háború befejezésének 100. évfordulója alkalmából ez a kiállítás új vizuális anyagot mutat be, amely a történelmi eseményt másféle megvilágításba helyezi.)
– Az Uvac folyo kanyonja
(Az Uvac folyó kanyonja délkelet Szerbiában látványos kanyarulataival anyaországunk egyik legnagyobb természeti és turisztikai látványossága…)

Srpski ekran – Duna – október 23., kedd, 7:20
Ismétlés 16:35-től a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább