Egyéb

Játékos kiállítás nyílik az MTVA gyűjteményéből

A Tévé Macival, Mazsolával és Tádéval vagy Dörmögőékkel is találkozhatnak a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyének látogatói péntektől a Játsszunk együtt! című interaktív kiállításon.
 
Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Pollack Mihály téri kiállítóhelyének új tárlatában minden a játékról szól, legyen az tévéjáték, rádiójáték vagy bábjáték: az egyedülálló interaktív „játszótérben” az érdeklődők műfaji határok nélkül válhatnak a kiállítás főszereplőivé – közölték a szervezők. A tárlat megidézi a Tévé Macit, és szelfit is készíthetnek vele az érdeklődők, de újra lehet találkozni a tévéből ismert bábfigurákkal is: Mazsolával és Tádéval, felbukkan Bunyós Bálint a Zsebtévéből, és be lehet pillantani Dörmögőék otthonába is.

A kedves figurák mellett a kiállítás tévéjátékok és filmek világát is elhozza: az Egri csillagokat bemutató enteriőrben eredeti kellékekkel idézi meg a forgatás világát, ahol a látogatók fel is próbálhatják a szereplők jelmezét. A Magyar Televízió Kapcsoltam című vetélkedőjének emblematikus kelléke volt Rózsa György híres sárga telefonja, melyen bárki tárcsázhat, és a játékos kedvű látogatók kvízkérdésekre is válaszolhatnak.

Nem feledkezik meg a tárlat az interaktivitásról sem. A mobil közvetítő stúdióban a híres sporteseményeket nemcsak újranézhetik a látogatók, hanem ők lehetnek a kommentátorok. Itt látható továbbá az olimpiai ezüstérmes Makray Katalin fekete ruhája a Tévétorna című sikersorozatból. A közönség megszólaltathatja a rádiójátékok eredeti hangkeltő eszközeit, igazi csemegéket hallgathat a Magyar Rádió Archívumából és akár híres magyar tévéjátékok jelmezeit is felpróbálhatja.

Videó ajánló

Olvasson tovább