Kalendárium: Fókuszban a cselló

A november 14-i adás tartalmából.
 

A Kárpát-medence feketén-fehéren címmel nyílt kiállítás Kaiser Ottó fényképeiből a székelyudvarhelyi Haberstumpf villában, ahol a fotóművész legújabb a Kárpát-medence 1000 csodája c. új kötetét is bemutatták. Kaiser Ottóval Beslin Anita beszélgetett.

Tudták-e, hogy Liszt Ferenc 7 évig a Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban élt? És azt, hogy IV. Béla király a templomot Pest városának adományozta? Egy templomnéző séta során nem csak építészeti remekeit tekinthetik meg a Nagyboldogasszony Főplébániának, hanem annak történetéről, legendáiról is érdekes titkokat tudhatnak meg. Mai éteri utazásunk során kiderül, hogy miként köthető Mátyás király, Szent Erzsébet és Kossuth Lajos neve a templomhoz- A kérdező Deák Dóra, a történetekben pedig Aranyossy Mihály – a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom turisztikai munkatársa kalauzol minket.

Fókuszban a cselló címmel- a Pesti Vigadóban második alkalommal csendülnek fel csellószólók. Ma este fél 8-tól többek között a Budapesti Csellóegyüttes szólaltatja meg Kovács Zoltán, Melis László, Bánlaky Ákos, Király László és Hollós Máté műveit. A részletekről Kovács Zoltán zeneszerzőt Gödöllei Anna kérdezte.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 14., szerda, 15:11

Műsorvezető: Babucs Krisztina
Szerkesztő: Gödöllei Anna

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább