A tihanyi levendula történetétől – a sült gardáig. Kutatjuk a legendás visszhang titkát, csendes túrára indulunk a Bencés Apátság ódon falai között, megkóstoljuk a szerzetesek ősi receptjei alapján összeállított gyógynövényteákat és likőröket, de megízleljük a csak néhány éve létező levendula sört is. Élő adásban követjük le a nap „fővendégének” a garda szállítmánynak Tihanyba érkezését, ott leszünk a hal és újbor megáldásán is. Bekukkantunk a Magyar Királyok Panoptikumába és gyerekekkel kézművesedünk a mesterségek udvarán. Lovas kocsival teszünk egy kört a Belső-tó partján, útvonalakat ajánlunk a bakancsos turistáknak és megtudjuk miért fontos vendég az ürge a félszigeten. Elmeséljük a jó sült garda készítésének fortélyait és részt veszünk a halászléfőző versenyen is. Tekerő lanton is játszunk és táncra perdülünk a népzenei hagyományokat kiemelkedően ápoló település kisdiákjaival. Szinek, ízek, és hamisítatlan balatoni hangulat a festői félszigeten- a XVII. Tihanyi Garda Fesztiválról szól az országjáró Szombat Délelőtt műsora.
A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja vissza!!
Szombat délelőtt – Kossuth – november 17., szombat – 10:00
Szerkesztő-műsorvezető: Czifra Szilvia
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.