Az M3 retrócsatorna fókuszában ezen a héten: Domján Edit

„Hangjának megnevezhetetlen színe, mely minden szót olyanná festett, hogy tudtuk, hallottuk, anyanyelvünkön, magyarul beszél, de valamilyen más nyelven is, amely többet mond, mint a szavak tartalma…” - nyilatkozta Domján Editről, az M3 eheti sztárjáról Zelk Zoltán.
 

Negyven évet töltött ezen a világon, ebből 22 esztendőt a Thália papnőjeként. Domján Edit színészlegenda, és ez teljesen független korai, tragikus halálától. Egyszerre volt drámai hősnő és briliáns komika. Csodálatos érzéke volt a nehézsorsú, meggyötört, de nem megtört női karakterek alakításához, kivételes képessége volt a szélsőséges lélekállapotok minden színének rezdülésekben rejlő megformálásához. Szeméből sugárzó kedvessége, huncut mosolya tökéletes szubretté tette már pályájának szegedi évei alatt, de tévéfilmekben is, mint az Othello Gyulaházán is megmutatta, milyen komolyan veszi a humort. Az M3 műsorán Domján Edit televíziós munkáiból válogatunk.

A Művészportrét pénteken 13.25-től láthatják a nézők Domján Editről. Szombaton a Nem vagyunk angyalok című magyar zenés filmet 12.10-től, az Othello Gyulaházán című művet 18.30-tól, A csodálatos vargánét 21.55-től tűzi műsorára az M3 csatorna. Vasárnap 15.50-től a Sanzonról-sanzonra, 19.45-től az Oldás és kötés, 21.30-tól pedig A Vendég című magyar tévéfilmet vetíti a csatorna.

Nosztalgiázzon velünk! M3 retrócsatorna: ahol minden héten klasszikusok kerülnek fókuszba!

Olvasson tovább