Kossuth Rádió

Kalendárium: Mikulás kicsiknek és nagyoknak

A december 6-i adás tartalmából.
 

Adventi készülődés jegyében a fővárosi Nagyboldogasszony Főplébánián holnap este fél 7-től Kodály Zoltán munkássága előtt tisztelegve a kecskeméti Kodály Intézet hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. Ezzel a koncerttel indul az a sorozat, amely év végéig tart, de az adventi időszakban is több érdekes kultúrtörténeti programra várják az érdeklődőket a templomban, ahol 2000 év történelmével, történelmi személyiségeivel is megismerkedhetünk. Kádár Dóra az ünnepi programok mellett erről is beszélgetett Osztie Zoltán főplébánossal.

Ma délután adásunk után nem sokkal fél 4-kor kezdődik Óbudán a Csodák palotájában Gryllus Vilmos Nótás Mikulás című, Mikulás váró koncertje, amivel december 25-ig számtalan helyen szerepel találkozhatunk, töbek között a Páragi Magyar Intézetben is. A riporter Nánási Anikó.

Mikulásra kicsiknek és nagyoknak a rádió archívumának ajándéka egy vers és muzsika: részlet következik Weöres Sándor Szent Miklósról szóló versciklusának felhasználásával készült archív műsorunkból. Bónis Ferencet hallják.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 6., csütörtök, 15:11

Műsorvezető: Babucs Kriszta
Szerkesztő: 
Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább