Kossuth Rádió

Kalendárium: Vallomás a szerelemről

A december 11-i adás tartalmából.
 

- Vallomás a szerelemről
A szerelem – bármilyen ellentmondásnak tűnik – a szabadság jegyében áll. A szerelmeseket semmi más nem kötheti össze, csakis a szerelem. És igazi szerelem csakis szabad emberek között lehetséges. A valódi szerelmet éppen ez jelzi, hogy nem érzed benne magadat rabnak….. – vallja Müller Péter, akinek nemrég jelent meg Vallomás a szerelemről c. könyve. Erről beszélgetett az íróval Gödöllei Anna.

- Magányos apák élete
Megjelent a Louisiana Double: Magányos apák élete című lemeze. A két zenész, Pintér Zsolt és Apáti Ádám a Ferenczi György vezette Rackajam oszlopos tagjai. A duó az észak-amerikai zenei hagyományból merít, elsősorban a bluegrass és a blues, valamint a gospel mentén halad. A Louisana Double-t új lemezéről is kérdezte Völgyi Tóth Zsuzsa.

- Paulus Normantas életműalbuma
Könyv jelent meg a tavaly elhunyt litván-magyar fotóművészről, Paulus Normantasról. Normantas képei egy szenvedélyes utazó szemével mutatják meg a világot. Megfordult Kínában, Nepálban, Indiában, Pakisztánban, Indonéziában, Sri Lankán, Viet-námban, Dél Koreában, Kambodzsában, Laoszban, de Kazahsztánban is. A Kincses Károly által összeállított életműalbum átfogó képet ad az elhunyt fotóművész személyiségéről és művészetéről.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 11., kedd, 15:11

Műsorvezető: Babucs Kriszta
Szerkesztő: 
Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább