Kossuth Rádió

Kalendárium: A Liliom bemutatója a Vígszínházban

A december 13-i adás tartalmából.
 

- Szeretetközösségi írások szeretetteljes helyen – Könyv a hajléktalanságról
Huszonhat hajléktalan ember sorsáról olvashatunk a Senki gyermekei című kötetben, amelyet este fél hétkor mutatnak be a fővárosban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Dísztermében. A kötet a Szent István Társulat gondozásában jelenik meg, s az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség “Csak Egyet” Szolgálatának nappali melegedőjében rögzített beszélgetések alapján. Gödöllei Anna Kunszabóné Pataki Anna intézményvezetőt kérdezte.

- A vásári kikiáltó és a kis cselédlány szerelme – A Liliom bemutatója a Vígszínházban
1908-ban jelent meg Molnár Ferenc Az altató mese c.története egy vásári kikiáltó és egy kis cselédlány szerelméről. Ez volt a Liliom alapötlete, de a színmű az ősbemutatón a Vígszínházban nem aratott sikert. Két évvel később azonban, a bécsi premier után – ahol viszont tombolt a közönség – máig tartó világhódító útjára indult. Most a szombati premier előtt már ma láthatja a közönség a legújabb színpadi változatot az ősbemutató helyszínén, a fővárosban, a Vígszínházban. Kádár Dóra még a próbaidőszakban beszélgetett a rendezővel, ifj., Vidnyánszky Attilával

- és a Csíksomlyói Passió – ezúttal könyvben
A Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című előadását nyáron mutatták be Erdélyben, Csíksomlyón. A darab Vidnyánszky Attila rendezése, a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója. Az MMA Kiadó gondozásában most megjelent album fotókkal, interjúkkal, irodalmi idézetekkel idézi meg a monumentális vállalkozást. A kötet bemutatója ma délután 5 órakor lesz a Nemzeti Színházban, az esti Passió-előadás előtt.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 13., csütörtök, 15:11

Műsorvezető: Babucs Kriszta
Szerkesztő: 
Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább