Roma magazin: Prima Primissima közönségdíjat kapott L. Ritók Nóra

 

Minden korosztályt szeretne megszólítani az a népfőiskola, amely Orsós Ferenc kezdeményezésére jött létre Pécs Meszes városrészében, szeptemberben. A 2001 óta működő Fund Cigány Alapfokú Művészeti Iskola vezetője azt szeretné, ha az intézmény kulturális és közösségépítő tevékenysége egyre nagyobb szerepet játszana a környéken élők életében.

Prima Primissima közönségdíjat kapott L. Ritók Nóra, aki képzőművészként és tanárként kezdte pályáját. 19 éve alapította meg az Igazgyöngy Alapítványt, majd az Igazgyöngy Művészeti Iskolát, amely speciális programjával többségében hátrányos helyzetű gyereket fejleszt. Az Alapítvány munkáját a szegénység és a szegregáció elleni küzdelem jellemzi. A következő percekben egy korábban készült riportfilmünkből láthatnak részleteket.

Muzsikálj, mert akkor élsz – vallja Milák Mózes táncos-énekes, aki párjával együtt salsát tanít Nyíregyházán. A népszerű tánciskolát vezető pár alapelve a másik ember tisztelete. Ezt közvetítik a táncparketten és a színpadon is a közönség felé. Műsorunk végén Milák Mózest és párját, Pajkossy Gabriellát mutatjuk be.

Roma magazin – Duna – december 17., hétfő, 6:45

Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább