Borbás Marcsi nem is emlékszik már pontosan hogyan tanult meg főzni, hiszen egyszerűen csak belenőtt ebbe az egészbe nagymamája és anyukája mellett. Pont ezt az érzelmi kapcsolódást, ezt a tanítást akarja átadni nekünk nézőknek az új műsorával.
A Borbás Marcsi szakácskönyve műsor mindenki számára nyújt új dolgokat, hiszen az alapok bemutatásával kezdődik az adás, ami a konyhában újoncoknak kedvez, majd a műsor előrehaladtával a receptek és a technikák is nehezednek, amiket Marcsi híres séfek, pékek és cukrászok tolmácsolásával mutat be nekünk.
Marcsi próbál mindenkinek kedvezni receptjeivel, a tegnapi Én vagyok itt adásában azt is elárulta, hogy sokat kutakodott mielőtt felépítette volna a műsorokat, így a magyarok kedvence, a csirkemell mellett olyan klasszikusok is fognak szerepelni, mint az első adás sztárja a kalács. Így ötvözte a régit és az újat, a pajtában kialakított stúdiókonyhát, a sparheltet és az indukciós főzőlapot.
Az adás már az első résszel megnyerte az aznapi nézettséget, amire Marcsi igazán büszke és már alig várja a következő vasárnapi adás fogadtatását.
Borbás Marcsi szakácskönyve vasárnaponként 17.25-kor a Duna Televízió képernyőjén.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.