Kéthetente megnyílik Bagi-Nacsa Orfeuma

A pesti, klasszikus kabaré – ha deklaráltan nem is – valójában hungaricum. Igaz, nem mi találtuk ki a műfajt, mégis hamar népszerűvé vált, futótűzszerűen terjedt el a körúton, és legalább ilyen gyorsan hódította meg az egész országot.
 

Bagi Iván és Nacsa Olivér kedvet érzett saját Orfeumának megnyitásához, amelyben az elmúlt évtizedek legkiválóbb kabarészámai közül csemegéznek – modern köntösben. Ebben az 52 percben láthatóak lesznek régi nagy kedvencek, régebbi Bagi-Nacsa jelenetek és új paródiák is.

Nacsa Olivér:  A magyar kabaré műfaja manapság kiveszőben van, kevesen foglalkoznak vele.
Bagi Iván:  Ezért is szerettük volna értékközvetítő módon megmutatni a nagy kabarélegendákat, hogy örökké emlékezzen rájuk az utókor.
N.O.:  Így jött az ötlet, hogy ötvözzük a régi klasszikus kabarét a maival. A MTVA Archívuma legendás és egyedülálló. Olyan jeleneteket igyekeztünk választani, amelyeket akárhányszor szívesen néz meg az ember, mint például a Bodrogi Gyula nevével fémjelzett Gyógyszertár jelenet vagy Alfonzó Mozart paródiája.
B.I.:  A díszlet is csodálatos lett szerintem. Az Orfeum atmoszféráját idézik a látványelemek, ahogy a karakterek és természetesen a bejátszások is.
N.O.:  Van egy díszpáholyunk például, ahova „meghívunk” mindig két sztárt …
B.I.:  Akik folyamatosan kommentálják, amit látnak. A zenei színpad pedig lehetőséget ad a zenei paródiára.
N.O.:  Illetve a körszínpad kiválóan alkalmas konferálásra. Szeretnénk, ha a nézők úgy éreznék magukat a képernyő előtt, mint ha itt ülnének velünk az Orfeumban.
B.I.:  Régi nagy álmunk válik valóra ezzel az új műsorral.

Tartson Bagi-Nacsával az Orfeumuk páholyában!

Bagi-Nacsa Orfeuma – 2019. február 7-től kéthetente csütörtökön 20.25-től a Duna Televízión!

Olvasson tovább