Az idegenek

Február 19-én, 11:45-től a Duna World műsorán!

A Gerendaház c. novella színhelye a Balaton-part,egy bérelt faházban embertől, világtól elzárkózva néhány gondtalan napot akar eltölteni a fiatal pár, de véletlenül megismerik Venczelt, a halsütőt. Az öreg barátkozni akar velük: oda a meghitt magányuk. Ám az idillt nemcsak ez a körülmény, hanem a férj és a feleség közt támadt konfliktus is kettétöri. Ez a fiatalok története volt. Venczel felidézett tragikus múltja csak háttérként szolgált.
Éjfélkor a menedékházban c. novella előterében Jocek áll, a hegyvidéki menedékház mindenes öregembere, aki szilveszterkor, amikor minden vendég mulat, még nagyobb kínnal viseli el kivert kutya létét. Az éjfélt váró vigadozók sokaságában felfedez magának egy túlságosan is nagykedvű fiatal párt. S még nem sejti, hogy majd éppen az ő jóhiszemű közreműködésével ennek a házaspárnak az életében hajnalra talán végleges törés következik be.

Magyar tévéjáték, 1978

A műsorszám megtekintése, 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 555. oldalán.

Vezető operatőr: Illés János
Rendezte: Málnay Levente

Szereplők: Almási Éva (Klára), Békés Rita, Bordán Irén, Földi László, Gonda György, Horesnyi László, Horváth Ottó, Horváth Sándor (Jocek), Józsa Imre, Kenderesi Tibor (Vasutas), Kozák András (Ádám), Kozák László, Ludasi Gyuri, Pádua Ildikó, Romhányi Rudolf, Seres Gabriella, Solti Bertalan (Venczel), Szabó Éva, Tarsoly Elemér, Ujhelyi Olga, Zsolnay András

Videó ajánló

Olvasson tovább