Hajnal-táj: Gondot okoz az aranysakál elszaporodása

A február 15-i adás tartalmából.
 

– 15-20 éve örültek a vadászok és a természet védelmével foglalkozó szakemberek, hogy a korábban hazánkban is őshonos aranysakál évtizedek után újra megjelent a hazai erdőkben, színesítve a ragadozók körét. Megjelenése után azonnal védetté is nyilvánították, mostanra azonban fordult a kocka, hiszen úgy elszaporodott ez a rókánál is ravaszabb húsevő, hogy számottevő károkat okoz a vadállományban .

– Közösségi munkával és egy magánszemély jelentős felajánlásából épül új kilátó a Fenékpusztai Madárgyűrűző- és Madármentő Állomáson. A korábbi építmény mára életveszélyessé vált, helyén szintén egy faszerkezetű kilátót építenek, mely a madármegfigyelésben és szakmai munkában nyújt fontos segítséget.

– Tíz éves az ország és Európa első Csillagos Égbolt Parkja. Annak ellenére, hogy a Zselici terület viszonylag közel esik Kaposvárhoz és Pécshez továbbá számos kisebb falu is található a környéken, minimális a fényszennyezés. Sőt ezt a közvilágítási rendszerek korszerűsítésével is igyekeznek csökkenteni.

– „Gazdálkodj okosan! – NAK Agrotech Hackathon” címmel indít innovációs ötletversenyt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal. Az eseményre február 18-ig várják azoknak a startupoknak, egyetemi-, főiskolai hallgatóknak és pályakezdőknek a jelentkezését, akik új lendületet vinnének a hazai agrárszektor működésébe akár úgy is, hogy nem szakértői a területnek, de kipróbálnák magukat egy eddig ismeretlen terepen.

Hajnal-táj – Kossuth – február 15., péntek, 5:05

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább