A legfontosabb cél a betegek legmagasabb szintű, nyugodt ápolása, gondozása, gyógyítása

Deutsch Zsuzsa, a Mazsihisz Szeretetkórházának orvos-igazgatója és Szinai T. József gazdasági igazgató beszéltek arról, hogy a lelki ápolás mennyire fontos, valamint arról is, hogy számukra első a beteg és csak utána jön a gazdaság.
 

Az orvos-igazgató beszélt arról, hogy a felekezeti kórházakban, így természetesen a Szeretetkórházban is nem csak gyógyszerrel gyógyítanak, hanem odafigyelnek a betegek lelki világára is. Az egyházi fenntartású egészségügyi intézmények kiváló kapcsolatban vannak egymással, van egy működő, létező közösségük, ahol kölcsönösen segítik egymást. Azt is hozzátette Deutsch Zsuzsa, a lelki, spirituális módszerek alkalmazása mindig is fontos, de idős korban kiemelten. Megjegyezte, nagyon nem mindegy, hogy az ember miként öregszik meg, nem mindegy, hogy milyen körülmények között és hol.

A Szeretetkórház működéséhez nagy szükség van nem csak orvosokra, ápolókra, hanem olyan gazdasági szakemberekre is, mint Szinai T. József, akivel már húsz éve dolgozik együtt az orvos-igazgató. Kettejük munkájának a sikerét a feltétel nélküli bizalom adja, hiszen csak így tudják a legfontosabb célt elérni, a betegek legmagasabb szintű, nyugodt ápolását, gondozását, gyógyítását.

Szinai T. József arról beszélt, hogy az egyházi kórházak azért fogtak össze, hogy az embereknek egy teljes palettát tudjanak biztosítani a születéstől a halálig. Mint gazdasági igazgató megjegyezte, eddigi pályafutásában is azt hangoztatta, első a beteg, a második csak a gazdaság, aminek úgy kell működnie, hogy a beteget ki tudják szolgálni. A felújítás kapcsán azt mondta el a gazdasági vezető, hogy a beruházás elhúzódása miatt jelenleg 44 ággyal kevesebb áll rendelkezésre a kórházban, ami bevételkiesést is jelent, de szerencsére a fenntartó, a Mazsihisz biztosít pénzt erre a célra.

Ennek kapcsán Deutsch Zsuzsa arról beszélt, hogy a kórház történetében soha nem látott segítséget, támogatást kapnak a Mazsihisztől, kezdve a felújítási projekt elindításától, amelyet először a szervezet elnöke a miniszterelnöknek vetette fel, megnyerve a támogatását. Ezt követően többször is zajlottak megbeszélések a szervezet vezetése és a kormány egészségügyi irányítói között, ami sokat jelentett.

Az interjú a 2019. március 8-i Halljad Izrael! adásában elhangzott beszélgetés szerkesztett változata.

Hallgassa meg!

Olvasson tovább