Bényi Ildikó elárulja miket érdemes néznünk a következő napokban!

Az Önök kérték műsorvezetője ad pár ötletet, mivel is lehetne elütni a szabadidőnket. Izgalmas műsorokkal várjuk Önöket, érdemes lesz velünk tartani!
 

EGÉSZ HÉTEN KÖRMENDI JÁNOS FILMEK AZ M3 RETRÓ CSATORNÁN

Nézőink és az én egyik nagy kedvencem, Körmendi János – ezt az Önök kértékben nagyon gyakran megmutatjuk – rengeteg bohózatban, jelenetben játszott, melyek közül sokat ő maga írt: például Az optikus, Három nővér-paródia és a A jelszó. Az M3-on a Kossuth-díjas színművész vidám estje mellett több filmjét is megnézhetjük ezen a héten.

KEDD: ÖNÖK KÉRTÉK ÉS EZ ITT A KÉRDÉS

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a legnagyobb művészek is örömmel jönnek hozzánk, az Önök kértékbe, és megosztják velünk életük, pályájuk érdekes epizódjait. Ezen a héten a születésnapos Tiboldi Mária operettprimadonna a vendégünk, akivel csak abbahagyni lehet a beszélgetést, befejezni nem. Rendkívül izgalmas, kalandos élete volt, öröm hallgatni bölcsességekkel teli gondolatait. Aki a teljes, vágatlan interjúra is kíváncsi, megnézheti Facebookos oldalunkon az adás után vagy az adás ismétlését a Duna Worldön pénteken és szombaton este, illetve vasárnap reggel.

Bényi Ildikó és Tiboldi Mária Bényi Ildikó és Tiboldi Mária

Izgalmas vállalkozás arab közönség elé vinni az operett műfaját. A Budapesti Operettszínház Lehár Ferenc Cigányszerelem c. művét mutatta be az alig 3 éve átadott Dubai Operaházban. A világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burj Kalifa tövében épült hajó formájú épületet pár hete volt szerencsém kívülről megcsodálni, de az Ez itt a kérdés Extrának köszönhetően belülről is megmutatjuk a pazar Operát, miközben az is kiderül, hogy hogyan is fogadták a helyiek a magyar operettet, az egyetlen hungarikummá nyilvánított színházi műfajt.

Dubai

SZERDA: TARTSANAK A KOSSUTH RÁDIÓVAL!

Annak idején elsőként a Magyar Rádióban dolgoztam, aztán éveken keresztül tagja voltam a Dankó Rádió csapatának is. Elfogult vagyok a rádiózással, a mai napig figyelemmel követem a kollégák munkáját. Útközben nagyon sokat hallgatom a Kossuthot, mert mindegyik napszakban találok valami fontosat vagy hasznosat. Érdekes vendégek, izgalmas témák –  Az este – házigazda minden hétköznap 21.00 órától. Szerdán este például Seregi Zoltán, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója és vendége, Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója azt próbálják megfejteni, hogy hogyan lehet azokat is „megfertőzni”, becsábítani a színházba, akik ritkábban járnak.

CSÜTÖRTÖK: ÉDES ANNA A DUNÁN!

Egyébként is nagyon szeretek a Dunán nézni filmeket, mert megszakítás nélkül benne lehetek a történetben, nem töri meg semmilyen reklám a hangulatot. Ezen a héten is bőven van lehetőségünk mozizni. Magyar szakosként természetesen olvastam Kosztolányi művét, az Édes Anna c. regényt. A gyilkossá vált cselédlány története mélyen megdöbbentett. De vajon honnan vette a témát az író? Mi adta az ötletet…?!
Kosztolányiné Harmos Ilona részletesen elbeszéli a férjéről írt regényes életrajzában:
„ Egy téli vasárnap délután a szobája díványán heverésztem, ő pedig az íróasztalnál ült, cigarettázott és dolgozott. »Most mindjárt azt fogja mondani, Manyikám, adj egy kis sötét kávét« – gondoltam magamban, pedig álmos vagyok, semmi kedvem fölkelni, kávét készíteni. Vasárnap délután van, a lány nincs idehaza, mégis nekem kell megcsinálnom azt a kávét, s ki tudja, még hányszor ma délután. Ábrándozni kezdtem. Arra gondoltam, milyen jó volna egy cselédlányra szert tenni, aki sohase megy el vasárnap délután, s ki, mint valami gép, egyéni életének és kívánalmainak legkisebb jele nélkül, mindig, mindent tökéletesen elvégez […] egyszerre hirtelenül felvillant bennem az a gondolat, hogy ilyen leányt nem mernék a házamban tartani, mert aki ennyire öntudatlan, az éppen öntudatlanságában valami rémült cselekedetre képes. »Te, egy novellatéma jutott eszembe – szóltam. – Egy tökéletes cselédlány, aki végül is meggyilkolja a gazdáit.« »Nagyszerű – mondta rá Dide azon nyomban. – Nagyszerű novellatéma. Mindjárt fel is jegyzem.« […] Másnap azután mindjárt hozzá is fogott a novella megírásához, s a novella nőtt-nőtt, és valami nagyszerű lett belőle, és amit írt, azt minden nap fölolvasta nekem, és én minden nap jobban ámultam, hogy mi lett az én szegényes elképzelésemből. […] Úgy bámultam őt, mintha a Teremtőt láttam volna sárból embereket gyúrni és lelkeket lehelni beléjük.”

A regényből 1958-ban Fábri Zoltán forgatott filmet Törőcsik Mari főszereplésével.

PÉNTEK ESTE: A KERESZTAPUS HUGH GRANT-EL

Szokás szerint külföldi klasszikusok is vannak a heti kínálatban. Például olyan film, amelyre nem azt mondja az ember, hogy csak egyszer lehet megnézni…: A keresztapus c. vígjáték 20:25-től a Dunán!

SZOMBAT ÉS VASÁRNAP: EGYNYÁRI KALAND, ZÖLD KÁRTYA, ÉDESEK ÉS MOSTOHÁK ÉS FORMA-1

Egy év elteltével szombat estétől folytatódik az Egynyári kaland. Nem tudom, mi a titka, de tudom, hogy nemcsak a fiatalok nézik…;) 21 éves lányom nagy rajongója a sorozatnak, így én is kedvet kaptam hozzá… Életszerű kalandok, történetek, fiatal szereplők, akik esendőségükkel, párkapcsolati bonyodalmaikkal könnyen közel kerülhetnek hozzánk. Ráadásul szerencsére közeledik a nyár, és a filmnek köszönhetően már most ott lehetünk a Balatonon, ami gyerekkorom óta szívem csücske…

Ezután pedig ugyancsak kihagyhatatlan a Zöld kártya c. vígjáték Gérard Depardieu és Andie MacDowell főszereplésével.

A 19. sz. angol irodalmából Jane Austen a kedvenc írónőm. Imádtam olvasni a regényeit, és nagyon szerettem a belőlük készült filmeket is. Kicsit később, de szintén a 19. sz.-ban élt és alkotott Elisabeth Gaskell, aki a BBC filmsorozatainak köszönhetően az utóbbi években a reneszánszát éli. Aki szereti a romantikus, kosztümös filmeket, és szeretne mintegy 200 évet visszarepülni az időben, hogy ízelítőt kapjon a korabeli Anglia társasági életéből is, annak látnia kell az Édesek és mostohák c. sorozatot az M5-ön.

A sportrajongókat pedig a Forma-1 Azerbajdzsáni Nagydíj teljes versenyhétvégéjével várjuk az M4 Sporton!

ÁPRILIS 30-ÁN, KEDDEN: SZABÓ ISTVÁN FILMJE, AZ AJTÓ

Egyik legnagyobb könyvélményem életem egyik legnehezebb időszakához kapcsolódik. Édesanyám elvesztése után nagyon nehezen tértem magamhoz. Az íróasztala fölötti polcot nézegetve találtam rá Szabó Magda regényére, Az ajtóra. A gyász első időszakában nagyon nagy kapaszkodót jelentett belemerülni az önéletrajzi ihletésű történetbe. Aztán amint tehettem, megnéztem a mű alapján készült filmet is, hiszen Szabó István rendező és Helen Mirren neve garancia a minőségre.
A könyv egyébként 2015-ben felkerült a The New York Times sikerlistájára is. Szóval kihagyhatatlan…

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => 
    [alignment] => aligncenter
)
Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/3201-e1518531317801-1024x578.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább