Virtuózok 2019 – Cikkek

“Ez minden taktusában a miénk. Felszabadító, igazi örömzene.”

Hogy mi a Lychee receptje? 14 év barátság, az improvizációkba átcsapott próbák, és a fiúkból egyébként is áradó humor, szabadság és életszeretet.
 

Tóth Levente (TanBorEn Trio) és Hodován Milán, az általános iskola első napja óta barátok. Milán maga is 9 évig játszott ütős hangszeren, jelenleg alkalmazott zeneszerzést tanul Budapesten. Elmondásuk szerint, gyakran improvizálnak, jammelnek egy-egy próba folyamán, és egy ilyen alkalomnak köszönhetően született meg a Lychee alapritmusa, mely mindkettejüknek azonnal megtetszett. Ezt időnként újra és újra elővették, míg Milán be nem dobta az ötletet, hogy ír egy komplett zeneművet. Kezdetben szóló marimba darabnak készült, de miután megtudta, hogy a fiúk jelentkeztek a műsorba, átírta a trió részére. Igy a Lychee ősbemutatóként hangzott el a Kamara Virtuózok negyedik adásában.

Bár Milán azóta a trió másik két tagjával is jó barátságot ápol, azzal, hogy ezt a művet eljátszhatták a negyedik fordulóban, Leventének teljesült be az álma, megmutathatták legjobb barátja darabját a televízióban.

received_2348190522133402

A TanBorEn Trio eddig is színes repertoárral büszkélkedhetett, de mindannyian egyetértenek abban, hogy ezzel a produkcióval sikerült a leginkább meglepniük a zsűrit -valamint a közönséget, és ezt mi sem igazolja jobban, mint a Kesselyák Gergely által átadott, immár második alkalommal bezsebelt, védettséget jelentő hegedű.

További cikkek