A kenyér és a péksütemények hazánkban számtalan nyomot hagytak a történelemben. Augusztus 20-án az új kenyér napján pedig mindig előtérbe kerül annak sokoldalúsága. A tészta az egyik legváltozatosabb alapanyag az étkezésünkben, amelyből számtalan étel készülhet. Vajon milyen az egészséges kenyér? Valóban el kellene hagynunk az étkezésünkből? Mi a különbség az élesztő és a kovász között? Milyen hagyományos eljárások vannak és mi most a divat a világában? Vajon a kézműves termékek újra hódítanak? Tévhitekről, a kenyér sokszínűségéről, és a pék szakma szépségeiről, titkairól mesélnek nekünk mai vendégeink: Zeliska Orsolya, Ludwig Klára, Nardai Anita és meglepetés-férfivendégünk.
Ridikül – Duna – augusztus 29., csütörtök, 17:00
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.