Család-barát

Csángó galuska (tőtike)

Hozzávalók a töltelékhez:

-25 dkg hús (elengedhető)
-2 fej vöröshagyma
-1 csokor petrezselyemgyökér és zöldje
-25 dkg rizs
-só
-bors
-pirospaprika
-zsír
-olaj
-pirított szalonna
-zöldhagyma
-káposzta
-sárgarépa
-sárgarépagyökér és levele
-zellerlevél
-kapor
-szárított csombor
-sóska
-paprika
-paradicsom
-tojás
-kukoricadara
-búzaliszt

Elkészítés:
A hozzávalók mennyisége ízlés szerint változtatható, de a káposzta mennyisége közelítse meg a töltelék egy harmadát, felét. A hagymát, paprikát, paradicsomot, káposztát apróra vágjuk, a gyökérzöldségeket lereszeljük és zsiradékon megdinszteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az aprított zöld és szárított fűszernövényeket, pirospaprikát, rizst, kukoricadarát, tojást, búzalisztet. A hozzávalókat laposan összekeverjük. A tölteléket szőlőlevelekbe tekerjük. Az edény alját kibéleljük kaporszárral, szőlőággal és levéllel, erre szépen elrendezve behelyezzük a tőtikéket, a tetejét is levelekkel zárjuk le, forró sós vízzel felöntjük. Ha elkezd főni, akkor lejjebb vesszük a tüzet. Körülbelül 1,5 -2 órát főzzük.

További olvasnivalók