Család-barát

Meggyes zöldbableves

Hozzávalók:
-1-2 ek. olaj
-1 fej vöröshagyma
-2 db paprika
-2 db paradicsom
-2 db sárgarépa
-1/2 kg zöldbab
-20 dkg meggy
-zellergyökér és zöldje
-petrezselyemgyökér és zöldje
-sóska
-kapor
-csombor szár (zöld, vagy szárított)
-lestyán
-só
-bors

Elkészítés:
A hagymát, paprikát, paradicsomot, apróra vágjuk, a gyökérzöldségeket lereszeljük és olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2 liter forró vízzel, beletesszük egészben a csombor szárat, közepes tűzön főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított nagyobb darabokra összevágott zöldbabot. Amikor a bab már félig megpuhult hozzáadjuk a meggyet, pár percig főzzük. A legvégén beletesszük az aprított kaprot, petrezselymet, lestyánt.

További olvasnivalók