Család-barát

Grillezett csirkemell cukkinis-gombás lecsóval, hajdina körettel

Hozzávalók 4 főre:
• Csirkemell filé 4 db 60 dkg
• Füstölt császárszalonna 5 dkg
• TV paprika 40 dkg
• Paradicsom 25 dkg
• Gomba 30 dkg
• Cukkini 30 dkg
• Póréhagyma/Újhagyma 10 dkg
• Libazsír 10 dkg
• Hajdina 30 dkg
• Só 1 dkg
• Bors 1 gramm

Elkészítés:
A füstölt császárhúst kockára vágjuk és a libazsíron kisütjük. a karikára vágott hagymát hozzátesszük és aranysárgára pirítjuk. Ezután megszórjuk édesnemes fűszerpaprikával és elkeverés után kevés vízzel felengedjük. Visszaforraljuk és a cikkekre vágott paprikát beletesszük a félkarika cukkínivel együtt. Sózzuk. Pároljuk amíg félpuha nem lesz. Külön serpenyőben a cikkekre vágott gombát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd a lecsóhoz tesszük.
A cikkekre darabolt paradicsomot tesszük bele végül és összeforraljuk. Ne legyen szétfőzve, inkább 80 százalékosra pároljuk meg. A zöldségek legyenek mér roppanósak.

A csirkemellet sózzuk majd klopfolás nélkül, serpenyőben először nagy hőfokon néhány percig megpirítjuk úgy, hogy kívül piros legyen, majd lassú tűzön tovább sütjük.

Hajdina köret:
A hajdinát kb. kétszeres vízzel felengedjük. Sózzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Tálalás:
A hajdinát a tányér egyik szélére tesszük, a másik szélére a csirkemellet majd a tányér közepére halmozzuk a ragut. Borsócsírával vagy snidlinggel díszítjük.

További olvasnivalók