Család-barát

„Újhullámos” töltött paprika

Hozzávalók:
-½ kg darált sertéshús
-15 dkg húsos angol szalonna
-40 g jázmin rizs
-1 db tojás
-1 fej fokhagyma
-2 ek. fűszerpaprika
-1 – 2 csipet őrölt kömény
-4 db TV paprika
-2 – 3 szál szárzeller
-1 db zellergumó
-2 doboz hámozott paradicsom vagy paradicsom szósz
-2 db sárgarépa
-2 fej vöröshagyma
-1 köteg petrezselyem szára és zöldje
-1 szál 15 cm-es póréhagyma
-1db sűritett paradicsom
-1db főzőtejszin
-étkezési só
-kristálycukor

Elkészítés:
½ kg darált sertéshús, 40 g jázmin rizs, 1db tojás, 1fej fokhagyma, 2 ek.fűszerpaprika, 2 csipet őrölt kömény. A hús hozzávalóit összekeverjük, ízesítjük (a rizst nem főzzük elő). Beletöltjük a 4 db TV paprikába és megfőzzük.
A 15 dkg húsos angol szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, az összevágott hagymát megfuttatjuk benne, majd a lereszelt zellergumót, sárgarépát, póréhagymát és az összevágott zellerszárat belekeverjük majd beletesszük a hámozott paradicsomot vagy a paradicsomszószt. Sóval, kristálycukorral ízesítjük, összefőzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Fellazítjuk 1 dl főzőtejszínnel, beletesszük a töltött paprikákat és összeforraljuk. Tetszés szerint apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

További olvasnivalók