Család-barát

Régi szerelemleves

Hozzávalók 4 személyre:
-35 dkg füstölt hús
-16dkg füstölt kolbász
-40dkg savanyú káposzta
-8dkg zsír
-20dkg vöröshagyma
-1,5dl főzőtejszín
-10dkg liszt
-4db cipó
Fűszerek ízlés szerint:
-kapor, tárkony, fűszerpaprika, fekete őrölt bors

Elkészítés: Zsíron kockázott vöröshagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a savanyú káposztát és az összekockázott füstölt húst. Felengedjük vízzel és közepes lángon elkezdjük főzni. Ha felfőtt, ízesítjük sóval, valamint fekete őrölt borssal, kaporral, tárkonnyal.
Mikor már majdnem megpuhult a füstölt csülök, hozzáadjuk a fél karikára vágott füstölt kolbászt. Ha megpuhult minden, lisztes habarással sűrítjük, és tejszínnel dúsítjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük és készre főzzük.
Közben a találáshoz a cipó tetejét levágjuk, és a belsejét eltávolítjuk. Sütőben megpirítjuk a kibélelt cipót.
Amikor megpirult kivesszük, és a levest kitálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!

További olvasnivalók