Család-barát

Spenótos, diós quiche

A tésztához:

-225g liszt
-110g vaj
-1 tojás
-2 csipet só
-1 teáskanál porcukor
-1 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

-3 tojás
-Fél kiló forrázott, friss spenót lecsepegtetve
-1 dl tejszín
-125 g feta sajt
-Szerecsendió
-Fekete bors
-Só

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180-190 C-ra. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit addig, amíg épphogy össze nem áll. Ezt követően tegyük hűtőbe, majd befóliázva hagyjuk állni egy napot, vagy legalább egy órát. Megfelelő vastagságúra nyújtsuk ki (kb 1cm-re), helyezzük a tarte formába, sütőbabbal süssük először 7-8 percig, majd üresen további 7-10 percig.

Közben keverjük ki a tojásokat a tejszínnel, ízesítsük sóval, frissen őrölt fekete borssal és reszeljünk bele szerecsendiót. Tegyük bele a spenótot, kockázott feta sajtot, a dió 2/3-át és alaposan keverjük össze.
Öntsük a masszát a már kisült formába, szórjuk rá a maradék diót és 15-20 perc alatt süssük készre.
Melegen tálaljuk.

További olvasnivalók