Család-barát

Rozé kacsamell vilmoskörte-krémmel, karamellizált gesztenyével

Hozzávalók:
-2 db kacsamell
-kakukkfű,
-rozmaring, só, vaj
-Vilmoskörte krémhez:
-Vilmoskörte, sonkahagyma, vaj, kevés tejszín, vanília, só, cukor, kardamom, csillagánizs
-Vadgesztenye, cukor, cognak/brandy
-Pak choy (kínai káposzta), édes chili, vaj, oliva olaj

Elkészítés:
-A kacsamell bőrös részét beírdalljuk, serpenyőben oliva olajon mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk, mjad sütőben 200 fokon 8 percig sütjük.
-Oliva olajon a sonkahagymát megdinszteljük, hozzá adjuk a cukort és a fűszereket és enyhén megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vilmoskörtét és puhára pároljuk.
Amikor készen van egy kevés vajat és tejszínt adunk hozzá, majd az egészet egy turmixgépben krémesre elegytjük.
A pak choyt oliva olajon megdinszteljük, hozzá adjuk az édes chilit, és hagyjuk, hogy enyén megkaramellizálódjuon, majd hozzá adjuk a vajat és 1 percig sütjük

További olvasnivalók