Család-barát

Borscs leves a’la Peller Károly

Hozzávalók – 4 adag:
-40 dkg csirkemell
-2 gerezd fokhagyma
-2 db babérlevél
-3 ek olaj
-ízlés szerint só és bors
-2 db paradicsom
-1 db fehérrépa
-2 db sárgarépa
-30 dkg káposzta
-20 dkg burgonya
-3 l alaplé
-1 g hagyma
-150 g tejföl
-1 csokor kapor
-30 dkg cékla

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és vastag metéltre vágjuk. A hagymát feldaraboljuk, olajon megfonnyasztjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Borsozzuk, majd adunk hozzá fokhagymát. A metéltre vágott sárgarépát és zellert megpirítjuk forró olajon, és a megpuhult húshoz adjuk. Felengedjük húslevessel vagy alaplével úgy, hogy bőségesen ellepje, majd megpirítjuk a céklát is, és a leveshez adjuk. A metéltre vágott fejeskáposzta is a levesbe kerül, ezt követi a burgonya, majd a paradicsom, a finomra vágott kapor, végül az ecet. Lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak. Tálaláskor fekete rozskenyeret és tejfölt adunk hozzá.

További olvasnivalók