Család-barát

Bakonyi halgombóc leves

Hozzávalók 4 főre:

50dkg halcsont
1-1k.k só és ételízesítő
1 vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
2 paradicsom
1 paprika
1 h.e paprika
4 e.k olaj
1 e.k pirospaprika
2 dl tejföl
1 e.k liszt
1 m.k csípős piros arany

Halgombóchoz:
30dkg bőr nélküli harcsafilé
só,bors
petrezselyem vagy kapor
10 dkg kenyérbél
1 tojás

Elkészítése:
A halcsontokat sóval,ételízesítővel és 1.6l vízzel feltesszük fölni.Kb.45 percig. A hagymát,gombát,paradicsom,paprikát felszeljük. A hagymát megfonnyasszuk,majd a többit is megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát majd a leszűrt hal-alaplevet ráöntjük. Piros arannyal ízesítjük. A harcsafilét ledaráljuk,hozzáadjuk a tojást,kenyérbelet és fűszereket. Kis gombócokat formázzunk és a levesbe tesszük. A tejfölt a liszttel összekeverjük és habarást készítünk,amit a levesbe öntünk. Tejföllel tálaljuk.

További olvasnivalók