Család-barát

Nyúlvadas sütőtökkel, szalvétagombóccal

Hozzávalók a vadashoz:
– 4 db nyúlcomb
– 20 dkg szeletelt bacon
– 8 szál kakukkfű
– 3 szál sárgarépa
– 1 szál fehérrépa
– 1 negyed zellergumó
– 1 fej vöröshagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 4 babérlevél
– 1 ek dijoni magosmustár
– 1 ek mustár
– 1 citrom leve és héja
– Tejföl a tálaláshoz
– 40 dkg tisztított sütőtök
– 5 dkg vaj

A combokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük a kakukkfűvel, a baconnel körbecsavarjuk és hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe rakjuk a csontokkal, a megtisztított, feldabarolt répákkal, zellerrel, vöröshagymával, babérlevéllel és fokhagymával, valamint a félbevágott citrommal. Kevés vizet öntünk alá majd Fóliával lefedve 120 fokos sütőben 2 órán át sütjük. Ezután a nyúltekercseket kivesszük, a csontokat kidobjuk, a citrom levét kanállal kifacsarjuk, majd a zöldségeket egy edénybe tesszük. Kevés vízzel összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük. Botmixerrel simára turmixoljuk, átszűrjük, a körbepirított nyúlcombokkal, vajon lepirított sütőtökkel, szalvétagombóccal tálaljuk.

Hozzávalók a szalvétagombóchoz:
– 40 dkg héj nélküli fehérkenyér
– 1 fej hagyma
– 2 ek zsír
– 2 egész tojás
– 1 csokor petrezselyem
– 1 kápia paprika
– 2-3 dl tej
– Só, bors

A felkockázott kenyeret 180 fokos sütőben 12-13 percig pirítjuk. A hagymát apróra vágva zsíron megpirítjuk, a zsiradékkal együtt a kenyérhez adjuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a kockára vágott kápia paprikát, a tojást, a tejet és fűszerezzük. 15 percig állni hagyjuk.

Két rudat formázunk a masszából, amit alufóliával körbetekerünk. 120 fokos sütőben 40 percig sütjük, a fóliában hagyjuk kihűlni, ezután szeleteljük. Tálalás előtt forró serpenyőben megpirítjuk.

További olvasnivalók