Család-barát

Glutén-, laktóz-, cukormentes zserbó

Hozzávalók:
– 40 dkg gluténmentes lisztkeverék
– 1 cs porélesztő
– 1 dl llaktózmentes tej
– 1 kk eritrit
– 150 g margarin
–  120g eritrti
– 3 tojássárgája
– 1 kk sütőpor
– pici só
– 20 dkg dió
– 90 g eritrit
– cukormentes baracklekvár
– 200 g étcsokoládé

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 kk eritritet, és a meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzátesszük a tojások sárgáit, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót megdaráljuk, hozzáadjuk az eritritet keverjük össze, és osszuk el egyenlően 3 részre.
A lekvárt is is osszuk el 3 részre.
A tésztagolyókból egyet lisztezett felületen kinyújtunk a tepsi méretére: 35 x 25 cm. Tegyünk alá sütőpapírt.Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag eritrites dióval, és folytatjuk ugyanígy még kétszer.
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni. Majd fa deszkára borítjuk és teljesen hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt lecsokizzuk a tetejét.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott recés, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.

 

További olvasnivalók