Család-barát

Mákos keksz

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg darált mák
15 dkg vaj
8 dkg cukor
8 dkg aszalt vörös áfonya feldarabolva
1 citrom leve és reszelt héja
1 kis tojás

Elkészítés:
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, ahogy összeáll a tészta, már jó is, nem kell alaposan kidolgozni.
A tésztából 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, becsomagoljuk a fóliába és addig hengergetjük, amíg sima, egyenletes felszínű henger lesz belőle.
Hűtőbe tesszük kb. egy órára.
Éles késsel a rúdból 3 mm vastag szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Mehet viszonylag sűrűbben, nem fog nagyon megnőni.
180°C fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

További olvasnivalók