Család-barát

Vese-velő pörkölt házi kenyérrel

Hozzávalók (öt személyre):
– 4 db. sertésvese (kb. 40 dkg)
– sertésmáj 40 dkg.
– sertéslapocka 40 dkg.
– sertésagyvelő 20 dkg
– 4 fej vöröshagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– őrölt bors egy mokkás kanállal
– két mokkás kanál darabolt kömény
– 1 mokkáskanál csípős paprika
– két kanál édes paprika
– só ízléssel
– majoránna ízlés szerint (kb 3-4 mokkás kanál)
– sertészsír(30dkg)

Elkészítés:
Felvágjuk a hagymát nem túl apróra, üvegesre dinszteljük.
1. a vesét megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, majd a hagymára tesszük és 40 percig, közepes lángon dinszteljük
2. Ehhez hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott lapockát, félpuhára főzzük, majd az összes fűszert hozzátesszük a majoránna kivételével ízlés szerint
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertésmájat és puhulásig főzzük
4. A disznóagyat pürésítjük és hozzáadjuk, majd főzzük további 15 percet, majd vége előtt 3 perccel hozzáadjuk a majoránnát
Házi kenyérrel tálaljuk

További olvasnivalók