Család-barát

Grissini

Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű tönkölybúza
25 dkg teljes őrlésű őszi búza
1/4 csomag élesztő
4 evőkanál olívaolaj
1.5 teáskanál só
2.5–3.5 dl langyos víz

Elkészítés:
1. A lisztet egy tálba öntjük, és közepébe öklünkkel kis mélyedést nyomunk.
2. A mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt.
3. A mélyedésbe pici vizet öntünk, és elkeverjük az élesztővel és egy kis liszttel.
4. Pár percet várunk.
5. Miután az élesztős liszt elkezdett növekedni, a liszthez öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a sót és annyi vizet, amennyivel ruganyos tésztát kapunk.
6. Jól megdagasztjuk a tésztát.
7. Letakarjuk a tálat, és megvárjuk, amíg a tésztánk kétszeresére nő. Miután megkelt a tészta, még egyszer összegyúrjuk.
8. Keskeny rudakat nyújtunk.
9. A sütőlapot vajjal kikenjük, és rudakat egymástól kis távolságra a sütőlapra helyezzük. A rudakat megkenegetjük vízzel.
10. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
11. A rudacskákat 10–15 percig sütjük, amíg meg nem barnulnak.
12. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni.

További olvasnivalók