Család-barát

Forró fazék velős csonttal

Hozzávalók:
– Marhahús(legjobb a lábszár)-1 kg
– Sárgarépa – 0,25 kg
– Fehérrépa – 0,10 kg
– Zeller – 0,05 kg
– Vöröshagyma -0,05 kg
– Fokhagyma – 1 fej
– Petrezselyem
– Só
– Bors(Egész)
– Sáfrány
– Velőscsont

Elkészítés: (kb. 2,5 óra)
A húst hideg vízben feltesszük főzni. Figyelni kell,hogy ne forrjon a leves, legjobb ha gyöngyöző vízben készítjük.Mikor hab keletkezik a tetején azt le kell szedni és ekkor már be lehet fűszerezni. Kb 1.5 óra főzés után be lehet zöldségelni a levest. mikor megfőtt a hús és a zöldség kicsit pihentetjük és és sűrű szitán átszűrjük.

További olvasnivalók