Hozzávalók:
1 nagyobb testű tyúk
1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 fej zeller (közepes nagyságú)
1 fej foghagyma
1 kisebb hagyma
1-2 db zöldpaprika
1-2 darab burgonya
só
10-15 szem fekete egész bors
Elkészítés:
A tyúkot felbontjuk, megmossuk, majd 3-5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amint felforrt, a lángot mérsékeljük, a habot leszedjük a zöldségeket és egy evőkanál sót beletesszük. Lassú tűzön fő, amikor már nincs habja beletesszük a szemes bors-t,amikor megfő lehet tálalni.
Közben gyenge sós vízben kifőzzük a csigatésztát, majd a ki főt csigatésztára rámerünk a leves levéből.
A tálalás külön történik, a leves levét , külön edénybe tálaljuk, a húst és a zöldségeket szintén külön tálaljuk.
Elkészítési idő: 3-4 óra
Csigatészta
Hozzávalók
1 kg liszt
8 db tojás
Elkészítése:
Az 1 kg liszthez hozzá adjuk a tojásokat és összedolgozzuk. A tésztát legalább 1 óráig pihentetjük, majd lehet nyújtani és sodorni a csigákat.