Család-barát

Család-barát – receptek

Mangalica füstölt részeivel, paradicsomos sült káposzta

Hozzávalók:
- 1 kg házi hordós káposzta
- 20 dkg füstölt tarja
- 20 dkg füstölt főtt császár
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg mangalicazsír
- 2 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 db fokhagymagerezd
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só, bors
- 1 kis doboz sűrített paradicsom

Elkészítés:
A füstölt szalonnával és a zsírral együtt üvegesre pirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát egy lábasba, amíg sül, addig föl kockázzuk a többi füstölt árut, majd azt is hozzáadjuk, 1 pohár vízzel 15 percig főzzük.
A savanyú káposztát megmossuk, ha kell, kinyomkodjuk, majd a pirospaprika, bors, fokhagyma, babérlevél hozzáadása után bele tesszük a káposztát és tovább főzzük. A végén hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és készre főzzük. Puha kenyérrel tálaljuk, aki igényli 1 ek tejfölt dobhat a tetejére.

Jó étvágyat!

További olvasnivalók